Tájnapi Tájséta (Tájséta az Ürgék nyomában)

 
Először is szeretnénk megköszönni minden résztvevőnek és jelentkezőnek, hogy az első tájsétánkon közel 80 ember volt jelen. Továbbá köszönjük szépen Bozóki Balázsnak a nagyszerű túravezetést és az önzetlen segítséget‼️Köszönjük Gál Csaba és dr. Boér Imre Hunor polgármester uraknak a részvételt túránkon‼️🌳Köszönjük a Lázók Birtoknak a kiemelkedő partneri kapcsolatot, melyet ápolunk, és együttműködésüknek köszönhetően a tájséta utáni pihenőt és felfrissülést ott tölthettük el.
Az Európai Táj Egyezmény végrehajtásához kapcsolódó kezdeményezést a strasbourgi székhelyű Európa Tanács indította el 2017-ben. A kezdeményezés nagyszerű alkalom arra, hogy felhívjuk a társadalom minél szélesebb körének figyelmét a tájban rejlő értékekre, a táji örökség megőrzésének fontosságára. Az Európa Tanács minden évben meghatároz egy témát, mely 2022-ben a következő: Egészségünk és a minket körülvevő táj minőségének kapcsolata.
2017-től a hazai natúrparkok is mintaadó jelleggel szerveznek programokat a Tájnapi tájséták natúrparkjainkban címmel. Az idei évben a Tápió Natúrpark is csatlakozik jelen országos összefogáshoz. A rendezvénysorozat koordinációját a Magyar Natúrpark Szövetség biztosítja Magyarországon!
A Tápió-vidék Természeti Értékeiért Közalapítvány először szervezte meg tájsétáját Tápiószecsőre az Ürgés Tanösvényre, mely a község déli határában húzódó nagy kiterjedésű legelőről kapta a nevét, hiszen a mai napig népes ürgepopuláció él ezen a területen.
‼️A program a Tápió-vidék Természeti Értékeiért Közalapítvány ötlete alapján jött létre, melyhez az Agrárminisztérium nyújtott támogatást‼️
 
Képeket köszönjük: Gál Panninak

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.