Tárogató fesztivál – Tápiószele

A kétnapos Tárogató Fesztiválon hungarikumok bemutatása, kirakodóvásár, népművészeti bemutató várja a kilátogató vendégeket májusban.

A hungarikumok bemutatását tűzte ki célul a Tápiószelén megrendezendő programsorozat. A művészeti esemény rendkívül jól bemutatja hazánk művészetének ágait, népművelés tehetséges művészeit. A népművészeti bemutatón minden évben számos produkció szórakoztatja a kilátogató vendégeket. Egész napos programokkal bűvölik el a látogatókat a szebbnél szebb előadások. A nótaszó mindenkit elvarázsol.

Az egész rendezvény ingyenesen látogatható. Tápiószelén a hagyományos népművészeti bemutatók mellett kirakodóvásárokkal is készülnek a rendezvénysorozat szervezői. Az alkalmat kihasználva szebbnél szebb portékákból válogathatnak a kedves vendégek. Ismert együttesek, népdalénekesek, tárogatók mutatják be tehetségüket a közönségnek.

Az eddig megtartott – a hungarikumként számon tartott tárogatót és vele a népzenét a központba helyező – rendezvény eddig várakozás feletti sikert és sok látogatót vonzott. A fesztivál különlegessége, hogy élő zenét játszó népzenei fellépőket hívnak meg és a kiállítók is népművészek, hagyományos mesterségeket űzők, kézművesek, termelők. Hangsúlyt fektettek a rendezvény szervezésekor a hungarikumok bemutatására is, mint nemzeti büszkeségeinkre. A tárogató hangszer nemcsak névadója a fesztiválnak, de központi eleme is a színpadra lépők produkcióinak.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.