Tekerj a Zöldbe a békákért!

Október 2-án biciklire pattantunk és résztvevőinkkel tekertünk egyet a zöldbe a farmosi békák megmentéséért!
A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség és az Aktív Magyarország támogatásával adománygyűjtő kerékpár túrát szerveztünk, melyen részvétellel és adományokkal volt lehetőség segíteni, hogy  békáknak élőhelyet tudjunk létrehozni.
Az elmúlt évek csapadékszegény, aszályos időjárása miatt egyre kevesebb békával találkozunk a farmosi békamentésen, mivel a számukra kedvező vizes élőhelyek megszűnnek.
Úgy döntöttünk, hogy segítségükre siessünk, élőhelyet hozunk létre számukra. A göbölyjárási Boros Ádám Ifjúsági Szállás udvarán szeretnénk ásni egy tavat, illetve kiépíteni egy esővízgyűjtő rendszert, mely biztosítaná a tó vízutánpótlását.

A túra során szakemberektől hallhattatok érdekességeket a kétéltűekről és a Tápió Natúrparkról.

 
A túra 30,9 km, mely a farmosi Vízparti Élet Háza Oktatóközponttól indult, s a kétéltűek tematikáját követve, az ő élőhelyeiken ment végig, majd ismét az oktatóközponthoz érkezett vissza, mely a túra teljes időtartama alatt és azt követően is  ingyenesen volt  megtekinthető. Útba ejtettük a Tápió egy szakaszát, egy hódgátat, a békamentés helyszínét is.
Útközben a Stop büfét érintettük, ahol igény szerint megálltunk ebédelni, kávézni. Azért ez a büfé került kiválasztásra, mert egyrészt útba esik, más részt pedig a büfé udvarán van kialakítva egy tó, mely szintén a békáknak szolgálhat szaporodóhelyként.
 
A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósult meg.

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.