Természetismereti tanösvény és helytörténeti túraútvonal

A Monor–Irsai-dombság nyúlványai között rejtőzködik ez a kedves nevű, hangulatos település, a Tápió-vidék délnyugati csücskében. Természeti adottságainak köszönhetően változatos domborzati formák színesítik, és határában számos szép kirándulóhely, valamint két horgásztó is található.

A faluban 2005-ben több ponton információs tablókat helyeztek el, melyek a település építészeti emlékeit és természetföldrajzi értékeit mutatják be. A szép számmal fennmaradt nemesi kúriák, kastélyok történetének, lakóinak megismerése mellett hasznos információkat gyűjthetünk a népi építészet emlékeiről, a bronzkori földvár, a Várhegy növényvilágáról, a gombai szurdokvölgyekről és egy földtani szelvény rétegeit is megfigyelhetjük a felhagyott agyagbánya falában. A falu részletes információs térképét a református templom tövében találjuk meg, a szökőkút mellett.

A polgármesteri hivatal mögötti völgyben egy rövid természetismereti tanösvényt is végigjárhatunk, mely az apró tavak és ligetek élővilágát, valamint az őshonos és tájidegen fákat mutatja be hasznos megfigyelési módszerekkel kiegészítve. Hossza: 1,2 km
További információk:
Polgármesteri Hivatal, Tel.: 06-29/433-927 Túravezetés ára: 4.500 Ft/óraA feltüntetett (teljes) ár magában foglalja a szakmai túravezetést a tanösvényeken, túrákon, min. 8 fős csoport esetén.
A kedvezményes (diák, nyugdíjas, óvodás) túravezetés, szintén min. 8 fős csoport esetén 3.000 Ft/óra

Cím: 2217 Gomba, Kossuth Lajos tér 17.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.