Térségi megjelenés fejlesztése

Megkezdődtek a Tápió Natúrpark fejlesztési pályázatai

A tápiószentmártoni székhelyű Tápió Turisztikai Egyesület a Tápió Közalapítvánnyal együttműködve 3 vidékfejlesztési pályázatot nyújtott be a Hajt-A Csapat Egyesület helyi LEADER felhívásaira. A pályázatok célja a 2019. júniusában létrejövő Tápió Natúrpark láthatóvá tétele, a térségi markting fejlesztése, a meglévő turisztikai kínálat bemutatása és összefogása a natúrpark zászlaja alatt.

A legkisebb költségvetésű pályázat 2019. év végén zárult le, melynek célja a Tápió Natúrpark működéséhez szükséges irodatechnikai és marketingeszközök beszerzése, elkészítése volt, melyek lehetővé teszik a térségi rendezvényeken való színvonalas megjelenést, segítik a térség turizmusának népszerűsítését. 

Néptáncosok a Tápió Natúrpark értékeit bemutató molinó előtt a natúrparki címátadó ünnepségen

Ennek keretében beszerzésre került egy 3×3 méteres pavilonsátor, elkészült 2 db roll-up (kihúzható álló poszter) és egy nagy felületű reklám-molinó, egy dekoratív irattartó mappa (1000 db) melyek a Tápió Natúrpark látnivalóit, tevékenységi köreit mutatják be. A reklámanyagokat Antalicz Csaba, a projektben együttműködő Tápió Közalapítvány munkatársa készítette. A 2019. évi rendezvényeken több település eseményén, a helyi fesztiválokon már láthatóak voltak az igényes megjelenésű, dekoratív reklámanyagok, valamint reklámpólók (30 db) is készültek a natúrpark munkáját segítő önkénteseknek, melyeket a rendezvényeken viselnek. A Natúrpark sátrával, posztereivel találkozhattak már a a tápiósági Rétesfesztiválon, a tápiószelei Tárogató Fesztiválon és Íjász Fesztiválon, a Tápió Natúrpark farmosi címátadó ünnepségén, a nagykátai majálison és Tápiófeszten, valamint a szentmártoni Ökovásár rendezvényén is.

A marketingeszközök mellett beszerzésre került néhány irodatechnikai eszköz is, melyek szükségesek a további kiadványok készítéséhez és költséghatékonyabbá teszik a turisztikai programok, események reklámozását. Így az Egyesület beszerzett egy multifunkcionális színes nyomtatót, egy digitális fényképezőgépet, egy notebookot és egy A3-as laminálót, mellyel tartós és esőálló plakátok készíthetőek kültéri rendezvényekre. E beszerzéseknek tulajdonképpeni fő célja egy jövőbeni natúrparki iroda alapvető technikai hátterének megteremtése volt. 

A beszerzésekre az Egyesület 1 049 183 Ft támogatást nyert a Vidékfejlesztési Program keretében az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból, melyet 15%-os önerővel kellett kiegészítenie. A Tápió Natúrpark sátrával és kiadványaival találkozhatnak a térség jövő évi rendezvényein, valamint az Egyesület és a Közalapítvány saját programjain is. Ha meglát minket, nézzen be hozzánk!

Csatári Tamás, elnök
Tápió Turisztikai Egyesület

Standunk a Tápiófeszten

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.