Fülemüle tanösvény

A sétaösvényt 2005-ben alakította ki az önkormányzat a strand területén, hogy a fürdőzés mellett az aktív természetvédelem lehetőségeivel is megismertesse látogatóit. Az ösvénynek 60 rövid állomása van, melyen 110 állat és 40 növényfajról, illetve ezen fajok védelméről olvashatnak a látogatók. A bemutatott fajok kiválasztásánál a készítők arra törekedtek, hogy a lehető legszélesebb kitekintést adják a Tápió-vidék és Tápiógyörgye védett és fokozottan védett növényeiről és állatairól. A sétaút mentén megismerhetjük a Magyarországon használt fészekodúk valamennyi típusát, az úszó fészektalpaktól az egérvárig szinte mindenféle madárvédő és -csalogató berendezést.

A Tápió-vidék, és különösen Tápiógyörgye szerencsés helyzetben van, hiszen országos, sőt Európai kitekintésben is jelentős, még többé-kevésbé érintetlen természeti környezettel rendelkezik. Annak érdekében, hogy ez így is maradjon, a tanösvény tartalmaz néhány olyan általános információs táblát is, melyek a gyep-, erdő-, nádas és vizes területeken folytatott helyes és követendő gazdálkodási és kezelési tevékenységeket mutatják be.

A tanösvények mellett Tápiógyörgyén akkreditált erdei iskola is működik, melynek programjait a látogatók külön-külön is igénybe vehetik. Ezekről bővebben a következő oldalakon olvashatunk.

Hossz: 500 m

Cím: 2767 Tápiógyörgye, Katona József u. (strand)

További információk: Polgármesteri Hivatal
Tel.: 06-53/383-001
E-mail: tapio@dinpi.hu

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.